سس کچاپ دارای کالری، کربوهیدرات، پروتئین و چربی کم است. با این حال، سس دبه ای رعنا حاوی مقادیر متوسطی شکر و نمک است زیرا این دو ماده اصلی آن هستند. برخی افراد سس کچاپ را “کالری خالی” می دانند زیرا حاوی نمک و شکر است و در عین حال فاقد بسیاری از ویتامین ها یا مواد معدنی است.
در عین حال، مواد اصلی سس کچاپ، گوجه فرنگی است که مملو از ترکیبات گیاهی سالم است.
تحقیقات نشان میدهد که هر یک از فواید سس کچاپ احتمالاً از کاروتنوئید لیکوپن موجود در گوجهفرنگی ناشی میشود.
اعتقاد بر این است که لیکوپن خود دارای خواص ضد سرطانی، ضد التهابی و ضد دیابتی است، اما تحقیقات کمی وجود دارد که نشان دهد خوردن سس گوجه فرنگی به خودی خود اثرات مشابهی خواهد داشت.
با این حال، یک مطالعه اخیر، خوردن انواع غذاهای حاوی گوجه فرنگی غنی از لیکوپن، از جمله سس گوجه فرنگی را با کاهش خطر سرطان معده مرتبط دانست.
در واقع سس گوجه فرنگی یکی از غلیظ ترین منابع لیکوپن است. هنگام تهیه سس کچاپ، گرمای استفاده شده برای فرآوری گوجه فرنگی به بدن شما اجازه می دهد لیکوپن را راحت تر جذب کند.
زمانی که سس کچاپ می خورید، ممکن است برخی از فواید لیکوپن برای سلامتی خود را به دست آورید. لیکوپن ممکن است:
به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کنید. فعالیت آنتی اکسیدانی قوی لیکوپن ممکن است از DNA و پروتئین های سلولی شما در برابر التهاب محافظت کند.
در برابر سرطان محافظت کنید. مطالعات لوله آزمایش نشان می دهد که لیکوپن ممکن است از سرطان پروستات جلوگیری کند.
مطالعات انسانی دریافت بالاتر لیکوپن از گوجه فرنگی و سس گوجه فرنگی را با خطر کمتر سرطان معده مرتبط می کند.
از مغز خود حمایت کنید مطالعات نشان می دهد که لیکوپن ممکن است به درمان بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک کند.
برخی از تحقیقات اولیه روی حیوانات نشان می دهد که ممکن است از آسیب مغزی ناشی از بیماری مزمن محافظت کند.